Съдът назначи нова гласова експертиза на СРС-тата по делото Иванчева по

...
Съдът назначи нова гласова експертиза на СРС-тата по делото Иванчева по
Коментари Харесай

Правят нова експертиза на СРС-тата по делото „Иванчева”

Съдът назначи нова гласова експертиза на СРС-тата по делото „ Иванчева ” по искане на подсъдимите. Тя би трябвало да откри има ли операция в диалозите сред Иванчева, заместничката ú като кметица на " Младост " Петрова и Дюлгеров, който бе притеглен като обвинен за ходатайство в предаване на сумата, открита в автомобила на Иванчева при задържането й пред Спортната палата. Резултатът от нея се чака в границите на месец.

Процесът вървеше към пледоарии и присъди на втора инстанция, само че спомагателните претенции осуетиха развръзката. Съдът прикани обвинените да не протакат делото. Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ – Биляна Петрова са упрекнати във взимане на рушвет от 70 000 лева На първа инстанция Иванчева бе наказана на 20 година затвор, а Петрова - на 15 години. 

Пред Нова телевизия прокурорът посочи, че ще пледира обвинените да бъдат приети за отговорни освен за искане, а и за приемане на рушвет. „ Много време е изгубено по отправяне на претенции, разискването им от правосъдния състав и в 90% от случаите тяхното отменяне ”, съобщи прокурор Тихомир Стоев. 

„ Присъдата ще бъде доказана, плюс-минус нагоре. Не чакам правдивост. Искаме петиция до Европейска комисия за без значение следствие ”, съобщи Биляна Петрова.

„ Седем пъти са избирали, до момента в който се падне съответния арбитър ”, сподели Десислава Иванчева.

Следващите заседания по делото е на срочено на 3 и на 6 юли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР